keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Lasten huoneet

Olen täällä kotona vatsavaivaisena maatessani miettinyt lasten huoneiden sisustusta.

Tyttärelläni on lievästi sanottuna vahvat mielipiteet siitä miten hänen huoneensa tulisi sisustaa, joten täällä yritetään luovasti manipuloida kahdeksanvuotiaan tänttähäärän mielipiteitä vastaamaan enemmän äidin näkemyksiä kauniista ja käytännöllisestä sisustuksesta. Olen senverran huono ja tylsä äiti, etten anna lasten päättää itse värejä huoneissaan, muistan vielä liian hyvin itse kuinka järkyttävän kamala omasta huoneestani tuli kun teininä sain valita omat maalit. Yksi pinkki seinä, toinen kirkkaan vihreä ja kolmas oli sininen. Oh lord, onneksi en edes muista mitä sille neljännelle seinälle tapahtui.

Olemme nyt A:n kanssa päässeet yhteisymmärrykseen siitä, että huoneeseen tulee kiinteät kirjakaapit ja ikkunapenkki. Tämä kahdesta syystä; ensinnäkin olisi edes teoreettisesti mahdollista että tulevan varhaisteinin tavarat pysyisivät järjestyksessä ja piilossa, toisekseen tuollainen rakennelma on mielestäni ihana. Ja myös tyttö piti ajatuksesta.



Jo ennen muuttoamme pois edellisestä kodista tyttö kertoi haluavansa harmaata väriä huoneeseensa. Tähän voin suostua; harmaa on myös minun lempivärejäni. A kertoi haluavansa Harlequinin perhostapettia jota meillä aiemmin oli yhdessä kodissa, mutta harmaana. Voisin suostua, mutta kyseistä tuotetta ei valmisteta harmaana, joten nyt olemme neuvotelleet ja päätyneet (ainakin tilapäisesti) siihen että seinät maalattaisiin harmaiksi. Koska lasten huoneet ovat vain noin 12,5m2 kokoisia (+ vaatehuoneet molemmilla) ei huoneisiin sitten mahdukaan paljoa enempää kuin 120cm runkopatjat (jotka haluaisin sijoitettavan ulos seinästä kuten yllä olevassa kuvassa) sekä jo olemassa oleva Juvin kustavilainen kirjoituspöytä. Pöytä on nyt aika kulunut, pitää käsitellä uusiksi puuvahalla. Jos tilaa jää, voisimme ostaa tytölle jonkin kauniin pienen nojatuolin.

Esikoisen (muuton hetkellä melkein 12v) huoneeseen ei ole tullut kovin paljoa kommentteja, eli hänelle taitaa olla helpompi löytää mieluisa ratkaisu. I haluaisi valokuvatapettia, mutta se on kyllä aika iso no-no. Jonnekin sopii oikein hyvin, meille ei. Annoin kutakuinkin vapaat kädet Sandbergin tapettivalikoimiin, ja I valitsi tämän James mörkorange-tapetin, jota itse asiassa itsekin olen ihaillut. Tuota voisi laittaa sängyn takana olevalle seinälle, ja muut maalata tapetista löytyvällä vaaleanvihreällä sävyllä.




Verhot sitten yksinkertaiset ja yksiväriset. Samoin I:lle olisi kiva saada mahtuaan nojatuoli jossa voisi kaverit istuskella tai itse istua kuuntelemassa musiikkia. Olen pyytänyt hinnan näille Artwoodin nojatuoleille:


Näillä eväillä pitäisi sitten viihtyä kotosalla kunnes muuttavat pois, nyt olisi tarkoitus löytää sen verran ajattomia ratkaisuja ettei ihan heti kyllästytä.

4 kommenttia:

  1. Sitten kun teidän skidit muuttaa pois, niin mä voin muuttaa tytön huoneeseen!

    VastaaPoista
  2. muistelisin kyllä sen teinihuoneen maalamisen tapahtuneen niin että taisit omine lupines maalit hankkia ja sitten naapurin Pikku-Annan kanssa lukittujen ovien takana suorittaa "extreme home makeoverin". Siinä vaiheessa ei pal koputtelut auttanut. ;)

    VastaaPoista
  3. Kivalta näyttää suunnitelmat. Meillä on onneksi niin piemet lapset, että saan sisustaa aika lailla kuten haluan.

    VastaaPoista
  4. Mullakin meneillään lasten huoneiden sisustaminen, mutta vähän nuoremmille muksuille, mitä sinulla on....mutta samanmoisia ideoita käyty läpi ja muutenkin kun selasin kuviasi ja ajatuksiasi sisustuksen suhteen, niin tuli tuttuuden tunne ja hyvä fiilis. Meillä ei ole vihreätä peltikattoa, mutta sateenropina kuuluu yläkerran makkareihin kuten pitääkin =) ... Hanko ja sen huvilat ovat munkin innoittajia meidän talo-rempassamme olleet. Hanko on meille tärkeä paikka, ja haaveillaan lottovoitosta ja sen tuomasta mahdolisuudesta hankkia Hangosta pieni asunto puutalosta ja vene sinne rantaan sitten...tässä alkaa odottamaan kesää! Tsemppiä teidän raksa-elämään!

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!